facebook
^Повратак на врх

 • 1 Jавна библиотека "Вук Караџић" Алексинац
  има традицију дугу 148 година. У зачетку основана као јавна читаоница стигла је дотле да 1995. године постане самостална установа у култури на територији општине Алексинац.
 • 2 Покретна библиотека - Библиобус
  Покретна библиотечка служба функционише у 36 села општине Алексинац и има око 600 корисника. Сама реализација пројeкта је веома успешна и даје видне резултате у протеклих 5 година.
 • 3 Одељења
  Дечје одељење Градске библиотеке ради у у приземљу централе библиотеке у Алексинцу. Поседује фонд од 20.000 књига. Књижни фонд чине књиге из области лектире, белетристике, антологија као и већи број енциклопедија. У самом одељењу се налази и дечја читаоница. Као и на Одељењу за одрасле и на Дечјем одељењу функционише програм Cobiss. Одељење посећују деца из ОШ из града као и известан број деце из вртића.
 • 4 Огранак у Житковцу
  Огранак у Житковцу ради већ деценијама. По својој структури је слично одељењу на Ал. Руднику, и то не само по броју књига (11000) већ и по врсти књижне грађе коју има у оквиру фонда. У организационој структури има генерисано одељење за одрасле и децу. Постоји известан број стручне литературе.
 • 5 Читаоница
  Бибилиотека у Алексинцу располаже читаоницом од 22 места за читаоце. У читаоници се користе серијске публикације као што су : Вечерње новости, Политика, Блиц, Периодика : Политикин Забавник, Књижевне новине, Република. Читаоци могу користити читаоницу у оквиру радног времена бибилиотеке. Дневно читаоница има посету од око 30-так читалаца.

  
  
  

Завршен наградни конкурс "Minecraft - Црква у Делиграду", почиње гласање

23473287 1601409709916586 5614637954281279077 n Данас је завршен наградни конкурс "Minecraft - Црква у Делиграду". На адресу библиотеке стигло је преко двадесет радова, а стручни жири је одабрао дванаест радова који су ушли у ужи избор. У наредних недељу дана, сви радови биће објављени на нашој фејсбук страници и имаћете прилике да ЛАЈКОМ дате глас свом фавориту, што ће уједно бити и награда публике. Тачан датум свечаног проглашења победника биће објављен на сајту библиотеке након завршетка гласања на фејсбук страници.

 1. Стефан Цветковић, Милица Милетић, ОШ "Стојан Живковић Столе" Трњане - ЛИНК
 2. Стефан Милићевић, Сава Стефановић, ОШ "Вук Караџић" Житковац - ЛИНК
 3. Новак Ђорђевић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК
 4. Михајло Илић, Мартин Златановић, ОШ "Стојан Живковић Столе" Трњане - ЛИНК
 5. Лазар Пешић, ОШ "Вук Караџић" Житковац - ЛИНК
 6. Јана Величковић, Филип Стаменковић, ОШ "Сретен Младеновић Мика" Ниш - ЛИНК
 7. Јован Рајковић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК
 8. Александар Богдановић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК
 9. Јован Максимовић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК
 10. Јован Јовановић, Марко Ерор, ОШ "Вожд Карађорђе" Алексинац - ЛИНК
 11. Ђорђе Стојадиновић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК
 12. Новак Ђорђевић, ОШ "Љупче Николић" Алексинац - ЛИНК

 

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Народна библиотека Србије

NBS

Општина Алексинац

aleksinac-grb

Народна библиотека Ниш

NBNIS

Copyright © 2014. Јавна библиотека "Вук Караџић" Алексинац  Сва права задржана.