facebook
^Повратак на врх

 • 1 Jавна библиотека "Вук Караџић" Алексинац
  има традицију дугу 148 година. У зачетку основана као јавна читаоница стигла је дотле да 1995. године постане самостална установа у култури на територији општине Алексинац.
 • 2 Покретна библиотека - Библиобус
  Покретна библиотечка служба функционише у 36 села општине Алексинац и има око 600 корисника. Сама реализација пројeкта је веома успешна и даје видне резултате у протеклих 5 година.
 • 3 Одељења
  Дечје одељење Градске библиотеке ради у у приземљу централе библиотеке у Алексинцу. Поседује фонд од 20.000 књига. Књижни фонд чине књиге из области лектире, белетристике, антологија као и већи број енциклопедија. У самом одељењу се налази и дечја читаоница. Као и на Одељењу за одрасле и на Дечјем одељењу функционише програм Cobiss. Одељење посећују деца из ОШ из града као и известан број деце из вртића.
 • 4 Огранак у Житковцу
  Огранак у Житковцу ради већ деценијама. По својој структури је слично одељењу на Ал. Руднику, и то не само по броју књига (11000) већ и по врсти књижне грађе коју има у оквиру фонда. У организационој структури има генерисано одељење за одрасле и децу. Постоји известан број стручне литературе.
 • 5 Читаоница
  Бибилиотека у Алексинцу располаже читаоницом од 22 места за читаоце. У читаоници се користе серијске публикације као што су : Вечерње новости, Политика, Блиц, Периодика : Политикин Забавник, Књижевне новине, Република. Читаоци могу користити читаоницу у оквиру радног времена бибилиотеке. Дневно читаоница има посету од око 30-так читалаца.

  
  
  

Општински mBot турнир

mBot На школском mBot такмичењу учествовало је преко 200 ученика из седам основних школа са територије општине Алексинац. Општинско mBot такмичење одржаће се у понедељак, 12.6.2017. године у сали Дома омладине у 18 часова. Пласман на општински ниво обезбедили су следећи ученици:

ОШ "Вук Караџић" Житковац

 1. Лазар Дидић, Алекса Стојановић
 2. Алекса Аритоновић, Михајло Милић

ОШ "Јован Јовановић Змај" Алексиначки Рудник

 1. Дуња Стошић, Милан Петровић
 2. Кристина Аранђеловић, Лазар Коматовић

ОШ "Смех и суза" Алексинац

 1. Александар Драганић, Сеад Ђорђевић

ОШ "Стојан Живковић Столе" Трњане

 1. Урош Стевановић, Лазар Милић
 2. Андрија Јевтић, Анастасија Костић

ОШ "Вожд Карађорђе" Алексинац

 1. Јован Јовановић, Марко Ерор
 2. Максим Буцек, Стефан Ристовски

ОШ " Љупче Николић" Алексинац

 1. Огњен Петровић, Угљеша Николић
 2. Михајло Аћимовић, Петар Јонић

ОШ "Аца Синадиновић" Лоћика

 1. Лука Станковић, Душан Николић
 2. Анђела Станковић, Лазар Ђокић

Народна библиотека Србије

NBS

Општина Алексинац

aleksinac-grb

Народна библиотека Ниш

NBNIS

Copyright © 2014. Јавна библиотека "Вук Караџић" Алексинац  Сва права задржана.